homelaatstenieuwsarchief
galerienieuwsexpoverhalenlinksreizencontact
Openingstijden:

afhankelijk van het tentoonstellingsaanbod
Archief
Jan Henk de Groot ontmoet ....Jan Henk de Groot
zondag, 29 november 2015

Op zondagmiddag 29 november speelt Jan Henk de Groot zijn eigen ‘soundtrack’. Tijdens dit concert speelt hij de liedjes die belangrijk zijn geweest in zijn leven tot nu toe: 40 jaar liedjes en verhalen... van Midden in de Winternacht tot Iron Maiden, Neil Young tot Ciske de Rat en U2 tot Rein de Vries.

 

Het was een uiterst genoeglijke middag in Galerie Werfkade 16 in Hoogezand op zondagmiddag 18 oktober. Singer-songwriter Jan Henk de Groot ging in gesprek met Eric Bats (1967) over zijn muzikale voorliefdes door de loop van de decennia heen. Bats is zowel zakenman als presentator van het muziekprogramma Café Martini van RTV Noord. Voor deze gelegenheid had Bats zijn gitaar weer van zolder gehaald en zong partner Chantal Lammersma een paar nummers mee.

Teenerbands uit de vroege jaren zeventig zoals Middle of the Road en Bay City Rollers konden Bats bekoren. De Groot zette moeiteloos ‘Sacramento’ in en de zaal neuriede gezellig mee.

Wat Eric Bats nauwelijks in het openbaar, waar zijn kinderen bij waren, durfde te vertellen was zijn periode als amateurzender, zeg maar etherpiraat. Met zelfgebouwde stereoapparatuur legden zij de tv ontvangst in de wijk Woldwijck plat, totdat oom agent ze attendeerde op het bestaan van de lokale omroep. Eric heeft een klein decennium programma’s voor Radio Compagnie verzorgd. Er werd zelfs een record in het Guinness Book of Records gevestigd met de langste radiouitzending ooit.

Nummers van de Beatles, Sting en Pink Floyd volgden. De liederen werden afgewisseld met allerlei verhalen en herinneringen. Een feest voor de luisteraars. Eén van de favoriete bands van Bats waren The New Adventures. Pas veel later kwam Bats erachter dat zij in feiten om de hoek woonden, namelijk Winschoten. Onlangs waren ze bij hem te gast in Café Martini.