homelaatstenieuwsarchief
galerienieuwsexpoverhalenlinksreizencontact
Openingstijden:

afhankelijk van het tentoonstellingsaanbod
Archief
Opening Werkmantentoonstelling
zondag, 06 september 2015

Zondagmiddag 6 september belooft een interessante bijeenkomst te worden. Om 15.00 uur wordt de tentoonstelling 'Vrijheid van Geest' geopend. Curator Saskia Monshouwer zal een inleiding houden over de opzet van deze tentoonstelling: leden van het Grafiekplatform VOG hebben zich door Werkman laten inspireren voor de inzending van hun bijdragen.

Na de opening zal Meindert Talma enkele liederen ten gehore brengen die hij componeerde in opdracht van de Stichting Werkman. Een cyclus over het roerige leven van kunstenaar en dichter Hendrik Nicolaas Werkman die drie dagen voor de bevrijding van Noord-Nederland in 1945 werd gefusilleerd in de bossen bij Bakkeveen.

www.meinderttalma.nl

 

 Een bijzondere plaats wordt ingeruimd voor de kunstenaar Gracia Khouw. Zij is een 'eigentijdse' Werkman. Letters en Cijfers zijn de bouwstenen voor haar werk: in openbare ruimtes, op wanden of in autonome druksels. Zij maakt speciaal voor deze tentoonstelling een muurschilderij op de Westwand van Galerie Werfkade 16. Een monumentaal gebaar voor Werkman als onderdeel van deze tentoonstelling temidden van toegewijd werk van leden van de VOG.

 U bent van harte welkom zondagmiddag 6 september om 15.00 uur