homelaatstenieuwsarchief
galerienieuwsexpoverhalenlinksreizencontact
Openingstijden:

afhankelijk van het tentoonstellingsaanbod
Archief
14 december, Jan Henk de Groot ontmoet
zondag, 14 december 2014

Dit wordt al de tweede editie van culturele ontmoetingen die Galerie Werfkade 16 in samenwerking met Jan Henk de Groot organiseert. De ontmoetingen worden geprogrammeerd door onze Hoogezandster plaatsgenoot, de bekende ‘liedjessmid’ Jan Henk de Groot. Als basis voor de programmering zijn de inspiratiebronnen en drijfveren van diegenen die aan het programma meewerken. Dat kunnen zowel Nederlandse als buitenlandse artiesten zijn, die geleid hebben tot eigentijdse Groninger culturele uitingen. De ontmoetingen zullen plaatsvinden tussen 14.30 uur en 17.00 uur.

Tijdens de middagen raken verschillende culturele disciplines elkaar. Dat kan variëren van muziek, inzet van multimedia (inclusief de sociale media), tekst en beeldende kunst. De ontmoeting beoogt een broedplaats te zijn voor nieuwe vormen van samenwerking en producten tussen de deelnemers. Jan Henk de Groot zal hiertoe de inspirator zijn.

14 december 2014

Deze middag zal in het teken van ‘kerst’ staan. Alle artiesten spelen naast eigen werk ook hun favoriete kerstnummer.

 De Dudettes

 Dudettes is een pop/rockformatie die wordt aangevoerd door Cynthia (gitaar), Ingrid (drums) en frontvrouw Zjoly (lead vocals). Debuutalbum ‘Subconscious’ ziet op 18 oktober 2013 het levenslicht en is geproduceerd in samenwerking met Martin Beusker in de Utrechtse Mailmen Studio. In de videoclip van Make It Loud, de eerste single van het album, zetten de rockchicks al feestend hun thuishaven Groningen op zijn kop. De bandleden zijn afkomstig uit Annen (Weiss), Leek (Lodewegen) en Hoogezand (Onrust), maar Dudettes is geboren op het Noorderpoortcollege in Groningen. Ze lanceerden hun eerste single Somebody Else in maart 2010 en speelden in clubs en festivals. In Galerie Werfkade 16 komen Cynthia een Zjolie als duo.

 Het Groninger rapduo Wat Aans

Teun 'Beunhaas' Heuvel uit 't Zandt is één van de twee leden van de Noord-Oost-Groningse rap-formatie Wat Aans. Samen met Rick (rapper 'Ingewikkeld') uit Hoogezand speelt hij graag met het stereotype beeld van de Noord-Oost-Groningse boer(enzoons). Enerzijds is het humor, anderzijds tekent het de terugkeer van het locale zelfbewustzijn.

Het Groninger rapduo Wat Aans heeft een nummer gemaakt over de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Eemsmond. Met het lied Nait Stemmen, nait soezen, proberen ze inwoners duidelijk te maken dat het belangrijk is naar de stembus te gaan. ,,Bist rechts, bist links, of argens in 't midd'n?'' vragen de twee zich in de rap af. Onlangs hebben ze meegewerkt aan de Voedselbank single van RTV Noord met o.a. Olaf Vos en Lianne Abeln.

Henk Puister

Henk Puister, geboren op 25 maart 1953 te Sappemeer, woont en werkt in Hoogezand. Hij schrijft verhalen, gedichten en liedteksten in het Gronings en in het Nederlands. Ook heeft hij tientallen Engelstalige songs naar het Gronings vertaald, die door o.a. Wia Buze en Albert Kamphuis werden gebruikt bij hun theatertournee. Johan Raspe is een grootgebruiker van Puisters teksten en ook de Groningstalige Texmexgroep 'Tequila' maakt gretig gebruik van zijn vertalingen. Hij werd in 1983 bekroond met de Nieuwsblad van het Noorden-Poëzieprijs. In 1994 verscheen zijn eerste verhalenbundel bij het Grunneger Bouk: Mitmaddeln en spaddeln. Hij is medewerker aan de literaire tijdschriften 'Krödde', 'Toal en Taiken' en 'Noachs Kat'.

 In 2001 bracht hij samen met Henk Smit de fraai vormgegeven bundel Woddels van bestoan uit bij Uitgeverij Biblionet, in het kader van de Grunneger Boukendoagen.

Zijn Nederlandstalige poëzie is gepubliceerd in de (literaire) bladen: Lift, Jambe, Gist, Pennestreken, Schrijven, Lava, Noachs Kat, Concept  en Weirdos (België). Zijn gedichten waren te horen voor onder anderen de K.R.O.radio, de VARA radio en voor verschillende regionale-en lokale omroepen.  Zijn Nederlandstalige poëzie is landelijk meerdere malen bekroond. (1987: Poëzieprijs van Haarlem. 1989: Poëzieprijs van het oosten- derde prijs).

 Roben IJzerman

Robin Ijzerman speelde eerst met haar zus in de groep Camilla Napkin en sinds enkele jaren treedt ze solo op in tal van kleinkunstadressen in- en om de stad Groningen. Een aankomend talent dat al op jeugdige leeftijd op You Tube te vinden is. Zie https://www.youtube.com/watch?v=jka3XgwdVV8

 

De toegangsprijs voor de middagen bedraagt € 10,00

Bezoekers worden verzocht hun auto’s in het winkelcentrum in Martenshoek te parkeren. Plaatsen kunnen gereserveerd worden via het mailadres van Galerie Werfkade 16, 9601 LG Hoogezand.