homelaatstenieuwsarchief
galerienieuwsexpoverhalenlinksreizencontact
Openingstijden:

afhankelijk van het tentoonstellingsaanbod
Archief
Jan Henk de Groot ontmoet ......
zondag, 16 november 2014

De ontmoetingen worden geprogrammeerd door onze Hoogezandster plaatsgenoot, de bekende ‘liedjessmid’ Jan Henk de Groot. Als basis voor de programmering zijn de inspiratiebronnen en drijfveren van diegenen die aan het programma meewerken. Dat kunnen zowel Nederlandse als buitenlandse artiesten zijn, die geleid hebben tot eigentijdse Groninger culturele uitingen. De ontmoetingen zullen plaatsvinden tussen 14.30 uur en 17.00 uur.

Tijdens de middagen raken verschillende culturele disciplines elkaar. Dat kan varieren van muziek, inzet van multi-media (inclusief de soicale media), tekst en beeldende kunst. De ontmoeting beoogt een broedplaats te zijn voor nieuwe vormen van samenwerking en producten tussen de deelnemers. Jan Henk de Groot zal hiertoe de inspirator zijn.

Bijvoorbeeld: één van de muzikale helden van Jan Henk de Groot is Neil Young. Dit gegeven kan een thema worden van één van de middagen: ‘Jan Henk de Groot meets Neil Young.’ Dat kan in de vorm van een toelichting van Jan Henk op zijn favoriete videoclips op You Tube en Facebook. Andere mensen worden uitgenodigd om op dit thema vanuit een andere invalshoek in te haken. Het publiek kan eveneens participeren. Op die manier kan er een heel andere – gezamenlijke beleefde - kijk op Neil Young ontstaan.

 

Programma

16 november 2014

Voor zondagmiddag 16 november wordt Harry Niehof uitgenodigd. Eén van de inspiratiebronnen van Harry is Ry Cooder. Harry Niehof zal rondom dit gegeven zijn optreden afstemmen. Onlangs was Harry nog een uur te gast in het bekende programma ‘Kunststof’ op Radio 1. Zie  https://www.youtube.com/watch?v=1T4ZoHtnno8

 

14 december 2014

Deze middag zal in het teken van ‘kerst’ staan. Voor deze middagen zal Jan Henk locale helden vragen als Rieks Folgerts, het Grunneger Rapduo Wat Aans, de bekende Groningstalige dichter Henk Puister, De Dudettes. Jan Henk presenteert de middag.

18 januari 2015

 Deze middag draait het om Jan henk de Groot zelf. Neil Young is één van zijn helden. Daar hoort ook Pearl Jam bij, een Amerikaanse rockband uit Seattle, opgericht in 1990. In die tijd werd de muziek van deze  band als 'grunge' bestempeld, zoals ook andere bands uit Seattle als Nirvana, Alice in Chains en Soundgarden aan grunge werden gekoppeld

Voor deze middag zal de Groningse dichteres Fieke Gosselaar uitgenodigd worden. Ook Marlene Bakker zal deze middag van de partij zijn. Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalige circuit. Jong, vrouw en gezegend met een prachtige stem. Haar vertolkingen van Ede Staal, vertalingen van nummers van o.a. Adele en haar eigen composities bezorgen haar een geheel eigen plekje binnen de dialectpop.Zij scoort op dit moment een bescheiden hit ‘Loat Grunnen nait zakken’.

15 februari 2015

. Voor deze middag zal de Groningse dichteres Fieke Gosselaar uitgenodigd worden. Ook Marlene Bakker zal deze middag van de partij zijn. Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalige circuit. Jong, vrouw en gezegend met een prachtige stem. Haar vertolkingen van Ede Staal, vertalingen van nummers van o.a. Adele en haar eigen composities bezorgen haar een geheel eigen plekje binnen de dialectpop.Zij scoort op dit moment een bescheiden hit ‘Loat Grunnen nait zakken’.

https://www.youtube.com/watch?v=JVK9DZnUpEo

Haar nieuwe singel ‘Heufd as helm’ is sinds kort uit!

De toegangsprijs voor de middagen bedraagt € 10,00

Bezoekers worden verzocht hun auto’s in het winkelcentrum in Martenshoek te parkeren. Plaatsen kunnen gereserveerd worden via het mailadres van Galerie Werfkade 16, 9601 LG Hoogezand.

www.galeriewerfkade16.nl

info@galeriewerfkade16.nl

tel. 0598 – 39 99 99

06 1 5555 7 55

Jan Henk de Groot oogst ook succes met het trio De Troebadoers, tezamen met Alex Vissering en Edwin Jongedijk, luister naar het nummer Riekdom op Youtube

https://www.youtube.com/watch?v=uFWo9K19HZEhttps://www.youtube.com/watch?v=uFWo9K19HZE

Meer informatie over Jan Henk de Groot: http://janhenkdegroot.nl/