homelaatstenieuwsarchief
galerienieuwsexpoverhalenlinksreizencontact
Openingstijden:

afhankelijk van het tentoonstellingsaanbod
Archief
Kijken in Andermans leven, de werkhoek van Joop
zaterdag, 22 maart 2014

Joop Koeneman is overleden op 8  november 2013. Hij was de broer/vriend van galeriehouder Wim Koeneman, tevens was hij vrijwilliger van het eerste uur van de galerie vanaf de opening van Galerie Werfkade 16 in 2002. Hij vervulde vele werkzaamheden in de galerie:  bartender bij de openingen, geluidstechnicus, suppoost, medeinrichter van tentoonstellingen, enz.

Toen wij Joop zijn huis gingen leeghalen werden we getroffen door zijn werkhoek. Joop zijn hobby, zijn vak was electronica. Tegelijkertijd was hij een zendamateeur. De werkhoek van Joop combineerde beide werelden. De zendapparatuur staat midden achter. Daaromheen en er boven liggen op allerlei instrumenten en gereedschappen die hij nodig had voor reparatiewerk en het bouwen van onderdelen voor transistor radio's en dergelijke. Een ogenschijnlijnlijke chaos, maar als je het beter bekijkt heeft alles zijn plek en is de werkhoek zeer gestructureerd ingericht.

Geïsoleerd van zijn oorspronkelijke omgeving is de werkhoek van Joop Koeneman in feite  een installatie. Daarom hebben wij hem 1:1 verplaatst naar de galerie. Joop had eens moeten weten dat zijn werkhoek tot een installatie verheven zou worden. Hij zou er lekker om gegrijnsd hebben.