homelaatstenieuwsarchief
galerienieuwsexpoverhalenlinksreizencontact
Openingstijden:

afhankelijk van het tentoonstellingsaanbod
Archief
Alles Beter Maken
vrijdag, 15 juni 2012

Vrijdagmiddag 15 juni nam de Hoogezandster huisarts mevrouw Reina Groenewold-Snijder afscheid van haar huisartsenpraktijk die zij samen met haar overleden man Johan Groenewold in 1981 begonnen is. Zij wordt opgevolgd door de heer Menno van Lacum. Enkele honderden genodigden gaven gehoor aan haar uitnodiging voor een afscheidsreceptie in Galerie Werfkade 16. Deze had een bijzonder karakter, want het was tevens de opening van een expositie van schilderijen en tekeningen van haar in 2007 overleden man Johan Groenewold.

De opening werd verricht door onze plaatselijke schilder Reinder Bleeker in een gezelschap van familie, collega’s, kunstvrienden en sportvrienden. Reinder en Johan waren al heel lang schildersmaatjes, dat begon toen Johan Reinder adviseerde lid te worden van de schildersvereniging Arista.  Het was het begin van een lange vriendschap. Tijdens het openingswoord benadrukte Reinder dat voor Johan het schildersproces belangrijker was dan het eindresultaat. Johan ging expressief te werk. Dat werd later beaamd door een medelid van Arista:  ‘Je moest niet te dicht bij hem in de buurt staan, want de sputters vlogen er af’.  Het uiteindelijk resultaat gaf hij  vaak weg aan zijn kinderen, een model of aan derden.

Het multitalent Johan Groenwold was ook een begaafd musicus en schreef prachtige gedichten. Reina Groenewold-Snijder heeft deze in een zeer verzorgde publicatie te boek gesteld, die zij aan  genodigden  en bezoekers meegeeft.

Reinder Bleeker vatte alle talenten van Johan samen met de volgende zin: ‘Johan wilde alles beter maken’.

De tentoonstelling loopt tot en met 1 juli en is op zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur geopend. Reina Groenewold zal deze dagen op de galerie aanwezig zijn.

Op zondag 1 juli zal kunstenaar Klaas Bil om 16.00 uur een performance verzorgen.