homelaatstenieuwsarchief
galerienieuwsexpoverhalenlinksreizencontact
Openingstijden:

afhankelijk van het tentoonstellingsaanbod
Archief
Kunstcafé
zondag, 10 juni 2012

 

Zondagmiddag 10 juni 2012, Kunstcafé in Galerie Werfkade 16

Zondag 10 juni eindigt de tentoonstelling ‘Gedachten van mijzelf’ van Paula Biemans. Een goed moment om  er ’s middags een kunstcafé van te maken.

Het is de laatste mogelijkheid om met de unieke portretten van Paula Biemans en met  Paula zelf kennis te maken. Wij lichten er twee type portretten uit. Dat zijn enerzijds de ‘slapertjes’ die op de grond gesitueerd zijn en anderzijds de portretten ‘Familie’.

 De ‘slapertjes’

Paula heeft lijfjes gebreid en gevuld met schuim. Daarboven heeft zij portretjes van slapende kinderen getekend met houtskool en schoolbordkrijt. Op deze manier heeft zij een portret een driedimensionale toevoeging gegeven. En wel op een zodanige wijze dat er een schaduwwerking van de lijfjes over de gezichtjes valt.

Familie

Toen Paula ruim 10 jaar geleden in het Noorden kwam wonen, wilde zij graag nader kennis maken met de bevolking. Dat deed zij op haar eigen – kunstzinnige – wijze. Zij knipte portretten uit de krant en ging die natekenen. Ze verzon er eventueel een naam bij of een typering. Op deze manier heeft zij ‘kennis’ gemaakt met veel mensen uit de regio, zonder dat die zich dat bewust zijn. Het zijn krachtige portretten van wellicht markante personen geworden

De portretten zijn haar zo langzamerhand zeer dierbaar. U kunt de verhalen op zondagmiddag zelf horen.

Wij verwelkomen u graag.

 

Wim Koeneman

 

Thea van der Veen