homelopendarchiefvooruitblik
galerienieuwsexpoverhalenlinksreizencontact
Openingstijden:

afhankelijk van het tentoonstellingsaanbod
Archief
De Kostuums van De W.A.Scholten
zaterdag, 13 september 2014 - zondag, 21 september 2014

Marieke Veenstra
Jan Lenting

Uitnodiging tentoonstelling Kostuums uit de productie De W.A.Scholten

 

Zaterdag 13 september van 11.00 uur tot 17.00 uur

Zondag 14 september van 13.00 uur tot 17.00 uur

 

Zaterdag 20 september van 13.00 uur tot 17.00 uur

Zondag 21 september van 13.00 uur tot 17.00 uur

 

 

Tussen 25 en 29 juni  heeft de de theaterproductie De W.A.Scholten plaatsgevonden in de grote hal van Parker Hanifin in Hoogezand. Deze productie was een groot succes. De tekst is van Nico van der Wijk. De regie was in handen van Pieter Stellingwerf, verbonden aan BUOG uit Leeuwarden, evenals theatervormgever Kees Botman. Onze plaatsgenoot John de Beer schreef de muziek en Reinbert Martijn verzorgde de choreografie.

Ongeveer honderd mensen uit Hoogezand-Sappemeer hebben er aan meegewerkt: spelers, figuranten, musici, dansers, logistieke medewerkers, kostuumnaaiers, enz.

 De recensie van het Dagblad van het Noorden was lovend: ‘alles is even inventief, komisch en verzorgd tot stand gebracht’.

 De kostuums zijn ontworpen door Marieke Veenstra uit Friesland. Het zijn stuk voor stuk kunstwerkjes, een lust voor het oog.

In het kader van Open Monumentendag laat Galerie Werfkade 16 in Hoogezand deze kostuums zien. Fotograaf Jan Lenting heeft prachtige foto’s van de productie gemaakt. Deze worden eveneens geëxposeerd.

 U bent van harte welkom op deze unieke tentoonstelling.

 Op zondag 21 september vindt er tussen 15.00 uur en 17.00 uur een reünie plaats van alle mensen die aan de productie hebben meegewerkt!

Er is tevens een dvd te koop die cineast Jan Oosterwijk van de voorstelling gemaakt heeft. Deze kost € 7,50. Tijdens de tentoonstelling wordt deze video afgespeeld.

 

Wij verwelkomen u graag op één dezer dagen

 

Wim Koeneman

 

Thea van der Veen

 

 

n.b.  wij verzoeken u uw auto op het parkeerterrein in het winkelcentrum in Martenshoek te parkeren.