homelopendarchiefvooruitblik
galerienieuwsexpoverhalenlinksreizencontact
Openingstijden:

afhankelijk van het tentoonstellingsaanbod
Archief
Jubileumtentoonstelling 10 jaar Galerie Werfkade 16
zaterdag, 10 november 2012 - zondag, 25 november 2012

Reinder Bleeker, Annet Gaaikema, Lucas Klein, Rika Post, Brunet Riegstra, Aldrik Salverda en Lieke Vreede

Op zaterdag 14 december 2002 heeft Mirjam Salet, toenmalig burgemeester van Hoogezand-Sappemeer, Galerie Werfkade 16 geopend. Zij deed dat op symbolische manier door een kruissteekje te schilderen op de muur waarop Anne Stoer haar installatie voor een deel op heeft gerealiseerd.

 Aan deze tentoonstelling namen kunstenaars deel die als docent aan het Kunstencentrum in Groningen verbonden waren. Het waren: Marinus Augustijn, Wia van Dijk, Alida Everts,  Karin Hardonk, Hanny Siersema, Frank Straatman, Anne Stoer en Mirjam Wulfse.

Nadien zijn vele tentoonstellingen gevolgd.  

Een belangrijk onderdeel van het galeriebeleid is om een podium te bieden aan professionele kunstenaars uit Hoogezand-Sappemeer en omstreken. Het leek ons een goede gedachte om de kunstenaars die regelmatig in Galerie Werfkade 16 geëxposeerd hebben, te vragen om deel te nemen aan de jubileumtentoonstellilng

10 jaar Galerie Werfkade 16

De volgende kunstenaars hebben hun medewerking toegezegd:

Reinder Bleeker, Annet Gaaikema, Lucas Klein, Rika Post, Brunet Riegstra, Aldrik Salverda en Lieke Vreede. Zij vertegenwoordigen een aantal disciplines die in de beeldende kunst te onderscheiden zijn: schilderkunst, beeldhouwwerk, grafiek, installaties en multi-media.

De tentoonstelling wordt op zondagmiddag 11 november om 15.00 uur geopend door mevrouw Yvonne van Mastrigt, burgemeester van de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Daarna volgt een ‘onderhoudend’ programma. Op zaterdagmiddag 10 november is er een ‘preview’ vanaf 13.00 uur.  De andere dat zijn:  zaterdag 17 en zondag 18 november en zaterdag en zondag 24 en 25 november. De openingstijden zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur. Tevens is er op zondagmiddag 9 december nog een gelegenheid voor een bezoek aan de galerie.

Wij verwelkomen u graag op 11 november!

 

Thea van der Veen en Wim Koeneman