homelopendarchiefvooruitblik
galerienieuwsexpoverhalenlinksreizencontact
Openingstijden:

afhankelijk van het tentoonstellingsaanbod
Archief
Nieuw werk van Gert Sennema
zaterdag, 14 april 2012 - zondag, 22 april 2012

Gert Sennema

Gert Sennema (1962) is een multitalent. Hij is beeldend kunstenaar, theatermaker en singer-songwriter.

Als beeldend kunstenaar volgde hij zijn opleiding als kunstenaar aan de Academie Minerva te Groningen.

Eén van zijn monumentale beelden maakt hij voor een project in de Groningse Folkingestraat, Portaal getiteld, een bronzen deur die niet open kan en nergens heen leidt. Dit ter herinnering aan de Joodse bewoners, die hier voor de Tweede Wereldoorlog woonden.

"Achter deze gesloten deur ligt de geschiedenis van de Folkingestraat verborgen. Een geschiedenis die niet meer naverteld kan worden omdat de mensen die er eens leefden, tijdens de Tweede Wereldoorlog weggevoerd zijn.

Van 1990 tot 2005 had Sennema een atelier in het gebouw van Station Grijpskerk, dat echter afbrandde met een groot deel van zijn kunstwerken, waarna hij verhuisde naar de oude zuivelfabriek van Grijpskerk.

In 2008 werkte Sennema in Assen aan een houten beeld van Sisyphus. Hij had hiervoor een openlucht atelier ingericht bij de rechtbank, waar zijn werk voor omstanders te volgen was. Het hout kwam van een van de bomen die voor het Drents Museum stond. Op deze zelfde plaats is het beeld vervolgens geplaatst.

 Als theatermaker heeft Gert Sennema aan de wieg gestaan van Swet

SWET is een locatie-theaterproject van kunstenaar Gert Sennema en producent Willem Wessels, waarmee in de loop van drie jaar afscheid is genomen van 7 markante gebouwen en/of plekken in het Westerkwartier. De voorstellingen vormden samen een eigentijds Requiem. De voorstellingen vonden plaats rondom De Burcht in Grijpskerk, Café Het Centrum in Grootegast, Kamp Nuis in Nuis, een boerderij in Kornhorn, de bruggen over het Van Starkenborghkanaal in Zuidhorn/Noordhorn, Drukkerij Bronsema van de Leekster Courant in Leek en afscheid van landschap Oostindie te Leek en een woningwet-woning te De Wilp. 

Als musicus is Gert actief in de groep Westkaant stad. Deze groep bestaat uit de muzikanten Vera Sutman, Gert Sennema, Jan Ruiter, Roelf Postma en Emiel Driesten. Liefhebbers van het betere streektaalwerk volgen de groep al geruime tijd.

Bekende titels zijn Noar Huus en Miljenair. Muziek van hem is op You Tube te vinden.

 

Gert Sennema zal tijdens de zaterdagen en zondagen zelf aanwezig zijn.