homelopendarchiefvooruitblik
galerienieuwsexpoverhalenlinksreizencontact
Openingstijden:

afhankelijk van het tentoonstellingsaanbod
Archief
Knowing You Knowing Me
zaterdag, 11 juni 2011 - zondag, 03 juli 2011

Aldrik Salverda, Karmela Berg, Eva Ryn Johannissen, Kakoli Sen

Deze kunstenaars hebben elkaar tijdens ‘Huntenkunst’ ontmoet en hebben besloten een gezamenlijk project te ontwikkelen. De kern van het project is dat je door middel van kunst en de communicatie daarover niet alleen de ander leert kennen, maar jezelf ook. Doordat de kunstenaars allen uit verschillende culturen afkomstig zijn, is dit streven een extra uitdaging. De kunstenaars hebben inmiddels in Zweden een tentoonstelling gehad en zij presenteren hun project op de internationale uitwisselingsproject in april in Boston, de Trans Culture Exchange (TCE).

Behalve de presentatie van hun eigen werk in Galerie Werfkade 16, hebben zij ook gezamenlijk enkele werkstukken vervaardigd voor de TCE, zoals een installatie en een collage die ook in de galerie geëxposeerd worden.

Samenwerking met onderwijsinstellingen

De vier kunstenaars hebben in hun eigen land samenwerking gezocht met onderwijsinstellingen.Groepen kinderen en scholieren hebben het thema op hun manier uitgewerkt. In Nederland heeft de Albrondaschool in Kielwindeweer en het Zernike College in Groningen aan het project meegedaan. De kinderen van de Albrondaschool hebben (zelf)portretten gemaakt. Zij hebben in hun school een eigen presentatie/tentoonstelling verzorgd. Tijdens de groepspresentatie van  de vier kunstenaars zullen ook de resultaten van de kinderen getoond worden.  

Meer dan een tentoonstelling

Behalve de expositie zal Aldrik Salverda ook op 19 juni een lezing over het project houden. Medewerkers van het Kielzog hebben tijdens de opening op 11 juni een muzikale bijdrage verzorgd. De tentoonstelling is geopend door de wethouder cultuur van de gemeente Hoogezand-Sappemeer, mevrouw Oetra Gopal. De honorair consul van Zweden, de heer Lucas Joel was ook aanwezig. 

 

Zondagmiddag 26 juni om 14.00 uur zullen Aldrik Salverda en Wim Koeneman een workshop verzorgen rondom het thema Knowing You Knowing Me .

Wim Koeneman zal ingaan op het thema ‘portretkunst door de eeuwen heen’, waarna Aldrik Salverda met de aanwezigen aan het werk gaat om zeefdrukken te maken over dit thema.

 

Belangstellenden kunnen zich voor donderdag 23 juni per mail of telefonisch aanmelden bij Aldrik Salverda en/of Wim Koeneman.

 

info@galeriewerfkade16.nl

info@aldriksalverda.nl

 

 

met vriendelijke groet, mede namens Aldrik Salverda

 

Wim Koeneman

 

Inlichtingen:

Wim Koeneman, 0598 39 99 99

Aldrik Salverda:  0598 492025