homelopendarchiefvooruitblik
galerienieuwsexpoverhalenlinksreizencontact
Openingstijden:

afhankelijk van het tentoonstellingsaanbod
Archief
Maritieme Kunst
zaterdag, 02 augustus 2008 - zaterdag, 13 september 2008

Collectie Maritieme Kunst van Ploegleden van het Noordelijk Scheepvaart Museum
Reinder Bleeker
Minne Onnes
Yvonne Struys
Rein de Vries

Collectie Maritiem werk van Noordelijk Scheepvaartmuseum in Galerie Werfkade 16

Het Noordelijk Scheepvaart Museum heeft veel maritieme kunst in haar bezit, onder andere werk van oud Ploegleden zoals van Jannes de Vries, Jan van de Zee, Marten Klompien en anderen.

Een deel van die collectie wordt in Galerie Werfkade 16 vertoond. Tegelijkertijd zullen de kunstenaars Yvonne Struys, Reinder Bleeker, Minne Onnes en Rein de Vries hun maritieme werk tonen. De opening van deze tentoonstelling zal op zaterdag 2 augustus om 17.00 uur plaatsvinden in Galerie Werfkade 16.

 Reinder Bleeker is een Hoogezandster kunstenaar die zich graag laat inspireren door de scheepswerven en de scheepsbouw in Hoogezand-Sappemeer. Hij heeft reeds diverse keren in Galerie Werfkade 16 geexposeerd.

 Yvonne Struys is eveneens een vaste exposant. Zij heeft vorig jaar een reis met één van de vrachtschepen van de rederij Wagenborgen door de Oostzee gemaakt. De kunstzinnige reflectie is tijdens deze tentoonstelling te zien.

Minne Onnes is een zeeschilder pur sang en is lid van de vereniging van zeeschilders. Minne schildert in de traditie van de oud-hollandse zeeschilders, maar voegt daar wel een gronings expressionistische variant aan toe.

 Rein de Vries is eveneens lid van de club van de zeeschilders. Zijn werk heeft een futuristische inslag. Zeegezichten en schepen zullen in de verre toekomst de mensheid blijven boeien. Rein geeft ons reeds een doorkijkje