homelopendarchiefvooruitblik
galerienieuwsexpoverhalenlinksreizencontact
Openingstijden:

afhankelijk van het tentoonstellingsaanbod
Archief
Contrasten
zaterdag, 29 november 2003 - zaterdag, 31 januari 2004

Daniel Olislaegers, beelden van glas en steen
Ineka Croon, portretten

Deze tentoonstelling bestaat uit contrasten. De beelden van Daniël Olislaegers uit het Belgische Luxemburg zijn verstild, zelfs contemplatief. Het zijn composities van de materialen natuursteen en glas. Beide materialen beïnvloeden elkaar: het glas wordt steen en het steen wordt glas. De objecten nodigen uit tot overpeinzing in de grote galerieruimte.
 
Van de portretten en landschappen van Ineka Croon uit Nieuwegein (bij Utrecht) in de Cantina spettert de kleur. Zij schildert in de beste traditie van het expressionisme. Mensen vormen voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie. De portretten die zij gemaakt heeft zijn werken met een ziel.
 
 
Daniel Olislaegers
 
Daniel Olislaegers (1948) heeft een klassieke opleiding als beeldhouwer gevolgd. De laatste jaren heeft hij zich in Mechelen in glaskunst verdiept. Zijn leermeester daar was Jelena Popadic, die in Galerie Werfkade 16 geëxposeerd heeft met ‘Ademkristal'. De composities van Daniël Olislaegers integreren beide materialen op een natuurlijke manier. Het zit elkaar niet in de weg maar versterken het beeld. De werken hebben een contemplatieve uitstraling. Indien kunst uitnodigt tot rust en nadenken, dan hebben ze een grote waarde. Galerie Werfkade 16 is vereerd u dit werk te kunnen laten zien.
 
 
Ineka Croon
 
Voor Ineka Croon (1939) is schilderen een passie. Al vanaf jongsaf aan. Eerst tekenen, later schilderen. Ze heeft les genomen bij verschillende kunstenaars om zich de diverse technieken eigen te maken en om haar horizon te verbreden. Ze heeft in de afgelopen jaren een geheel eigen visie en handschrift ontwikkeld; ze schildert vanuit emotie in krachtige lijnen en vlakken, waarbij het vrije kleurgebruik in het oog springt. Jaarlijks maakt zij lange reizen naar Frankrijk waar zij werkt en exposeert.