homelopendarchiefvooruitblik
galerienieuwsexpoverhalenlinksreizencontact
Openingstijden:

afhankelijk van het tentoonstellingsaanbod
Archief
Verkenning & Registratie
zaterdag, 19 februari 2005 - zaterdag, 09 april 2005

Willy van der Duyn, grafiek, objecten en schilderijen

Janna Bathoorn, fotografie

Willy van der Duyn
 
Willy van der Duyn is zelf blij verrast met deze tentoonstelling. ‘Het gebeurt zelden dat ik al mijn disciplines tegelijk kan laten zien' zegt ze. ‘Het is vaak het één of het ander, of houtsnedes en/of schilderijen, soms met een object erbij. Toch heeft het één met het andere te maken.' De kleinere werken, meest aquarellen, noemt ze haar dagboek. Ideëen worden op deze manier vastgehouden en later weer uitvergroot in houtsnedes of schilderijen.
 
Deze tentoonstelling heeft het karakter van een oeuvre-expositie, zo grijpt de ene ‘voorstelling' op de andere in. Betitelingen als abstract of figuratief is bij het werk van Willy van der Duyn niet op zijn plaats. Alle werken zijn geslaagde kleurrijke expressieve composities. Je kunt als je wilt er een verhaal in lezen; de wereld van Willy van der Duyn.


Janna Bathoorn
 
Janna Bathoorn brengt twee series foto's. Een serie over huizen en interieurs uit Turkije. Verschillende foto's heeft zij tijdens de eindexamenexpositie vorig jaar laten zien. Haar foto's kregen een lovenswaardige vermelding van Isabella Werkhoven in het Dagblad van het Noorden. ‘Janna Bathoorn maakte een serie kleine foto's in Turkije die bijzonder fraai, haast schilderachtig van kleur zijn. Buitengewoon afgewogen van compositie.'
 
Een tweede serie is naast de deur gemaakt. In het Oldambt wordt De Blauwe Stad aangelegd. Daarvoor moesten sommige mensen noodgedwongen verhuizen naar nieuwbouwwoningen een paar kilometer verderop. Janna heeft vertrek en aankomst van een paar gezinnen prachtig gedocumenteerd. Het resultaat is in Galerie Werfkade 16 te zien.
 
De titel van de tentoonstelling dekt de lading niet helemaal. ‘Verkenning & Registratie' is één. Traktatie bij het zien van de expositie is twee!