homelopendarchiefvooruitblik
galerienieuwsexpoverhalenlinksreizencontact
Openingstijden:

afhankelijk van het tentoonstellingsaanbod
Archief
Onderweg als doel
zaterdag, 02 september 2006 - zondag, 22 oktober 2006

Jan Pieter van den Bos (schilderijen)
Else van Luin (grafiek)
Charlie Macpherson (objecten van glas)
Amanda Notarianni (objecten van glas)

Jan Pieter van den Bos
 
Monumentale schilderijen van Jan Pieter van den Bos (1952) geïnspireerd op het boek Ulysses van James Joyce en op de Odysseus van Homerus verwijzen naar zijn verkenningstocht over passie en verbeelding. Vanaf 2002 werkt Jan Pieter aan het omvangrijke grafische project ‘Ulysses'; monumentale etsen en schilderijen naar aanleiding van bovengenoemde werken. Het is voor het eerst dat hij met zijn schilderijen naar buiten treedt.
 
 
Else van Luin
 
Else van Luin (1954) spreekt ook over een zoektocht; ‘onderweg zijn is mijn doel'. Het maakt niet uit met welke materialen zij haar zoektocht voor haar grafiek onderneemt. Zij is gefascineerd door taal. Door wat daar achter ligt en niet meer benoembaar is. Een mooi woord, een krantenkop, een gedicht zijn uitgangspunten voor haar grafiek. Vormen en kleur gaan met elkaar een dialoog aan en verwijzen tevens naar het polderlandschap waar zij woont.
 
 
Charlie Macpherson
 
Charlie Macpherson uit Engeland onderzoekt in zijn glasobjecten naar een balans tussen eenvoud en harmonie, verwijzend naar Japanse ethische maatstaven. Daar slaagt hij met volle overtuiging in. Hij schept werken die subtiel van licht en vorm veranderen als de toeschouwer zich rond het werk beweegt. Ieder stuk is met de hand geblazen. De zes stadia van polijsten van de stukken verlenen de werken een grote diepgang en bieden ze een breed kleurenspectrum.
 
 
Amanda Notarianni
 
Amanda Notarianni is eveneens uit Engeland afkomstig. Zij gebruikt minuscule stukjes plankton als inspiratiebron. Ook zij polijst haar werk net zo lang tot de stukken het spel met perspectief aangaan en de reflecties het werk boven de toeschouwer tilt.
 
Werk van haar is in vele collecties van particulieren en musea in Europa en Amerika te vinden.
Beide, nog jonge Britse glaskunstenaars hebben reeds een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Galerie Werfkade 16 is verheugd een substantieel deel van hun werk te kunnen laten zien.