homelopendarchiefvooruitblik
galerienieuwsexpoverhalenlinksreizencontact
Openingstijden:

afhankelijk van het tentoonstellingsaanbod
Archief
Beeld-Taal
zaterdag, 28 oktober 2006 - zaterdag, 23 december 2006

Ruud Sleumer
Saber Mikael
Mariet SchedlerBeeld-Taal

Beeld-Taal, twee van de drie kunstenaars, Ruud Sleumer en Saber Mikael hebben overduidelijk iets met taal en verwerken 'taal' op verschillende manieren in hun kunst. Bij Mariet Schedler komt taal op een andere manier in haar werk terug.


Ruud Sleumer

Ruud Sleumer laat zich door het dagelijkse leven inspireren waarin mensen elkaar over allerlei onderwerpen verhalen vertellen en die aan elkaar doorgeven. In de combinatie van taal en beeld geeft hij vorm aan het thema dat hem bezig houdt. Taalschrift is kenmerkend voor zijn werk. De toeschouwer ervaart aan het verhaal dat verteld wordt geen begin en geen einde. Het beeld suggereert daardoor oneindigheid. Ruud Sleumer gebruikt allerlei materialen om mee te drukken, bijvoorbeeld geribbeld plaatstaal, een reliëf in gips, hout. Deze materialen geven het beeld iets extra's, iets doorleefds. 
Deze van oorsprong Groninger kunstenaar woont en werkt in Boxtel en exposeert sinds lange tijd weer in Noord Nederland.


Saber Mikael

Saber Mikael is afkomstig uit Irak en woont sinds 1999 in Nederland. Hij heeft een opleiding in Bagdad gevolgd. Hij werkt vanuit de beelden die hij om zich heen ziet en herleidt deze naar een stapeling van vormen. Deze kunnen figuratief of abstract zijn. Het samenspel van de verschillende vormen en de ruimte daartussen maakt het beeld. Uiteraard speelt ook de structuur van het gekozen materiaal een rol. Hij werkt zowel met Nederlandse en Arabische vormen en probeert een verbinding te maken tussen deze twee culturen. Hij exposeert vanaf 1999 regelmatig in Noord Nederland.


Mariet Schedler

Mariet Schedler heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van beeldende kunst. Zij is bekend geworden met haar enorme raku potten waarmee zij in binnen- en buitenland geëxposeerd heeft. In Galerie Werfkade 16 herinneren raku schalen nog aan die periode. Mariet schrijft zelf: ‘vanaf 1978 heb ik mij vooral bezig gehouden met het maken van raku objecten (keramiek). Bij deze werkwijze speelt het “toeval” een grote rol. Sinds 12 jaar maak ik nu gebruik van verschillende materialen,zoals bijvoorbeeld metalen, glas, foto's en ook nog steeds klei. Ik vind het interessant om met afvalmateriaal te werken.Gevonden voorwerpen op de sloop dienen vaak als startpunt voor een beeldende zoektocht . Hierdoor is ook in mijn niet keramisch werk ”toeval” belangrijk gebleven.' 

Zij laat nu bewerkte computerprints zien van foto's die zij op een reis naar Berlijn gemaakt heeft. In de bewerking komen ‘taal'elementen terug. 
Beeld-Taal, een kunstterm als naam voor deze tentoonstelling die de lading volledig dekt.