homelopendarchiefvooruitblik
galerienieuwsexpoverhalenlinksreizencontact
Openingstijden:

afhankelijk van het tentoonstellingsaanbod
Archief
Gebouwen
zaterdag, 12 mei 2007 - zaterdag, 14 juli 2007

Henk Oelen (ruimtelijk werk en tekeningen)
Jurjen Ravenhorst (grafiek)
Ardi Brouwer (grafiek en pastels)
Baukje de Loos (grafiek)

De kunstenaars hebben één ding gemeen, namelijk gebouwen en huizen.
 
Henk Oelen maakt ruimtelijk werk, witte huisachtige vormen die onderling tot beelden zijn samengebracht. Daarnaast komt hij voor het eerst met grote schetsen/tekeningen die je kunt beschouwen als zowel voorstudies als reflecties op het ruimtelijk werk. 
 
In de litho's van Jurjen Ravenhorst verschijnen torens en gebouwen uit turbulente wolken van min of meer monochrome kleuren. Zij doen denken aan de woontorens in de Italiaanse renaissance dorpen. Prachtig.
 
Ardi Brouwer is eveneens bezig met monumentale vormen in architectuur en landschap, geaccentueerd door een sterk licht/donker contrast. Door het innemen van een hoog standpunt, het isoleren en hergroeperen van gebouwen en het spelen met de lichtbron haalt zij het onderwerp los van de werkelijkheid.
 
Baukje de Loos creëert eveneens een wereld van bebouwing en architectuur. Zij het dat zij de mens naar binnen haalt. Schimmen van figuren die zich in tijdloze vormen van bebouwing bewegen. Het lichtspel in haar werk doet denken aan de prenten van Rembrandt. Het krijgt vrijspel in het prentenkabinet van Galerie Werfkade 16